Veilig handelen

Tips voor het veilig kopen en verkopen

  • Adverteerders en kopers op GoudseBazaarOnline.nl zijn meestal wel te vertrouwen. Helaas zijn er altijd mensen die het verpesten. Om oplichting te voorkomen hebben wij een aantal tips voor u opgesteld.
  • Wij adviseren u niet via escrow service te betalen (bijvoorbeeld, western union), vaak zijn dit oplichters uit het buitenland.
  • Is de prijs van het product veel te laag? Bijvoorbeeld, er wordt een laptop aangeboden voor € 500,- in de winkel kost deze € 1.500,-. Dan moet u zeer voorzichtig zijn. Meestal is de adverteerder dan van plan u op te lichten.
  • Ga het product bekijken voordat u het koopt, vooral als het product een hoge waarde heeft. Spreek met de adverteerder af en betaal niet voordat u ook daadwerkelijk het product heeft gezien.
    Voorbeeld: Er wordt wel eens iemand opgelicht die een laptop wil kopen, het geld geeft en de verkoper dan niet terug komt met de laptop.
  • Bekijk de feedback die andere gebruikers van GoudseBazaarOnline.nl op de adverteerder hebben gegeven. Feedback geeft u een indicatie of een adverteerder te vertrouwen is of niet. Ga nooit 100% er van uit dat de feedback waar is. Het kan zijn dat de adverteerder zichzelf op de een of andere manier feedback heeft gegeven. Is er geen feedback beschikbaar, wees dan extra voorzichtig.
  • Vraag het adres en de naam van de adverteerder op. Als iemand probeert zijn gegevens achter te houden, wees dan extra voorzichtig.
  • Probeer het telefoonnummer van de adverteerder te controleren door te kijken of het telefoonnummer bij het door de adverteerder opgegeven adres hoort in detelefoongids.nl
  • Heeft de adverteerder een gratis e-mailadres (bijvoorbeeld: hotmail, gmail, lycos, yahoo), vraag dan aan de adverteerder om een vast e-mailadres. Vrijwel iedereen heeft een vast e-mailadres bij zijn provider (@home, zonnet, planet, tiscali, xs4all, enz.)

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken

Akkoord